Hem : Hårdvaruvillkor : DRAM Definition

DRAM

Står för "Dynamic Random Access Memory." DRAM är en typ av ram som lagrar varje databit på en separat kondensator. Detta är ett effektivt sätt att lagra data i minnet, eftersom det kräver mindre fysiskt utrymme för att lagra samma mängd data än om det lagrades statiskt. Därför kan ett DRAM-chip innehålla mer data än ett SRAM (statiskt RAM) chip av samma storlek kan. Kondensatorerna i DRAM måste emellertid ständigt uppdateras för att behålla sin laddning, så DRAM kräver mer kraft än SRAM.

Eftersom DRAM kan hålla mer data än SRAM och eftersom det är betydligt billigare att tillverka, är DRAM fortfarande den vanligaste typen av minne som finns i persondatorsystem. Även om det finns många typer av DRAM tillgängliga är den vanligaste typen synkron DRAM SDRAM, som är en snabbare version av standard-DRAM. Det här är den typ av minne som de flesta datorer använder för sitt huvudminne.

Om du väljer att uppgradera datorns SDRAM, kontrollera maskinens krav för att se om minnesmodulerna måste installeras i par. Om så är fallet måste du byta ut två moduler samtidigt och de måste ha samma storlek (dvs. två 1 GB SDRAM-minnesmoduler).

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av DRAM. Det förklarar i dataterminologi vad DRAM betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här DRAM-definitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.