Hem : Internetvillkor : Facebook-definition

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk hemsida som ursprungligen var designad för studenter, men är nu öppen för alla som är 13 år eller äldre. Facebook-användare kan skapa och anpassa sina egna profiler med foton, videor och information om sig själva. Vänner kan bläddra bland andra vänners profiler och skriva meddelanden på deras sidor.

Varje Facebook-profil har en "vägg" där vänner kan lägga upp kommentarer. Eftersom väggen kan ses av alla användarens vänner är vägginlägg i princip en offentlig konversation. Därför är det vanligtvis bäst att inte skriva personliga meddelanden på dina väns väggar. Istället kan du skicka en person ett privat meddelande som kommer att visas i hans eller hennes privata inkorg, liknar en e meddelande.

Facebook tillåter varje användare att ställa in sekretessinställningar, som av standard är ganska strikta. Om du till exempel inte har lagt till en viss person som en vän kan den personen inte se din profil. Du kan dock justera sekretessinställningarna så att användare inom ditt nätverk (som din högskola eller det område du bor) kan visa en del av eller hela din profil. Du kan också skapa en "begränsad profil" som låter dig dölja vissa delar av din profil från en lista över användare som du väljer. Om du inte vill att vissa vänner ska kunna se din fullständiga profil kan du lägga till dem i listan med "begränsad profil".

En annan funktion på Facebook, som gör det annorlunda än Mitt utrymme, är möjligheten att lägga till tillämpningar till din profil. Facebook-applikationer är små program som utvecklats speciellt för Facebook-profiler. Några exempel inkluderar SuperPoke (som utökar Facebooks "poke" -funktion) och FunWall (som bygger på den grundläggande "wall" -funktionen). Andra applikationer är informativa, såsom nyhetsflöden och väderprognoser. Det finns också hundratals videospelapplikationer som tillåter användare att spela små videospel, till exempel Jetman eller Tetris, i sina profiler. Eftersom de flesta spelapplikationer sparar höga poäng kan vänner tävla mot varandra eller mot miljontals andra Facebook-användare.

Facebook ger ett enkelt sätt för vänner att hålla kontakten och för individer att ha en närvaro på webben utan att behöva bygga en webbplats. Eftersom Facebook gör det enkelt att ladda upp bilder och videor kan nästan vem som helst publicera en MMS profil. Naturligtvis, om du är Facebook-medlem eller bestämmer dig för att registrera dig en dag, kom ihåg att använda diskretion i vad du publicerar eller vad du publicerar på andra användares sidor. När allt kommer omkring är din information bara så offentlig som du väljer att göra den!

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Facebook. Det förklarar i dataterminologi vad Facebook betyder och är en av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Facebook-definition är till hjälp kan du hänvisa till den med citatlänkarna ovan.