Hem : Internetvillkor : IM-definition

IM

Står för "Direktmeddelande". Direktmeddelanden, eller "IMing", som vanliga användare kallar det, har blivit ett populärt sätt att kommunicera via Internet. Två personer med samma chattklientprogramvara kan skriva in meddelanden fram och tillbaka i en privat chatt online. Med IM-programvara kan användare skapa en lista med vänner eller "kompisar" och visa vad andra användare är online. Efter att ha sett vem som är online kan användaren öppna chatt sessioner med så många andra som han eller hon vill. Medan jag har svårt att fokusera på en konversation i taget, uppenbarligen några tonårsflickor som kan hålla mer än tio samtal på gång.

Direktmeddelanden kan vara ett mycket effektivare sätt att kommunicera med andra än att skicka flera e-postmeddelanden fram och tillbaka. Av denna anledning har IMing blivit ett användbart verktyg bland vänner och kollegor. Vissa människor tycker att det är bekvämare att chatta sina vänner än att prata i telefon, vilket jag inte förstår.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av IM. Det förklarar i dataterminologi vad IM betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna IM-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.