Hem : Hårdvaruvillkor : IMAP-definition

IMAP

Står för "Internet Message Access Protocol" och uttalas "eye-map." Det är en metod för att komma åt e-postmeddelanden på en server utan att behöva ladda ner dem till din lokala hårddisk. Detta är den största skillnaden mellan IMAP och ett annat populärt e-postprotokoll som heter "POP3. "POP3 kräver att användare laddar ner meddelanden till hårddisken innan de läser dem. Fördelen med att använda en IMAP-e-postserver är att användare kan kontrollera sin e-post från flera datorer och alltid se samma meddelanden. Detta beror på att meddelandena finns kvar på servern tills användaren väljer att ladda ner dem till sin lokala enhet. De flesta webbmailsystem är IMAP-baserade, vilket gör det möjligt för människor att få tillgång till både sina skickade och mottagna meddelanden oavsett vilken dator de använder för att kontrollera deras e-post.

I de flesta e-postklientprogram som Microsoft Outlook och Mac OS X Mail kan du ange vilken typ av protokoll din e-postserver använder. Om du använder din ISP: s e-posttjänst bör du kontakta dem för att ta reda på om deras e-postserver använder IMAP- eller POP3-e-post. Om du anger fel protokollinställning kommer ditt e-postprogram inte att kunna skicka eller ta emot e-post.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av IMAP. Det förklarar i dataterminologi vad IMAP betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här IMAP-definitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.