Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av skrivare utan påverkan

Skrivare utan påverkan

Tidig skrivare, Såsom punktmatris och tusenskötskrivare anropades tryckskrivare, eftersom de fungerade genom att slå ett färgband mot papperet. De flesta moderna skrivare, inklusive bläckstråleskrivare och laserskrivare, inkluderar inte ett färgband och anses vara icke-påverkande skrivare.

Skrivare utan påverkan är i allmänhet mycket tystare än slagskrivare eftersom de inte fysiskt slår på sidan. Till exempel sprutar bläckstråleskrivare små droppar bläck på sidan, medan laserskrivare använder en cylindrisk trumma som rullar elektriskt laddat bläck på papperet. Båda dessa metoder påverkar inte och ger en effektiv utskriftsprocess som ger lite ljud. Bläckstråleskrivare och laserskrivare med låg påverkan innebär också att de är mindre benägna att behöva underhåll eller reparationer än tidigare stötskrivare.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Non-Impact Printer. Det förklarar i dataterminologi vad Non-Impact Printer betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordboken.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna definition utan påverkan av skrivare är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.