Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av icke-flyktigt minne

Icke-flyktigt minne

Icke-flyktigt minne (NVM) är en typ av minne som lagrar data efter att strömmen stängts av. Till skillnad från flyktigt minne, det kräver ingen elektrisk laddning för att bibehålla lagringstillståndet. Endast läsning och skrivning datum till icke-flyktigt minne kräver ström.

Lagringsenheter, Såsom HDDs och SSD, använd icke-flyktigt minne eftersom de måste behålla sina data när värdenheten stängs av. Hårddiskar (Hårddiskar) lagrar data magnetiskt, medan (flashdiskar | flashminne) (SSD) lagrar data med hjälp av minneceller i integrerade kretsar. Båda kan behålla sitt lagringstillstånd i flera år utan ström.

Exempel på icke-flyktigt minne listas nedan:

  1. Hårddisk (HDD)
  2. Solid State Drive (SSD)
  3. Flash-enhet (USB-nyckelring)
  4. Optiska media (CD, DVD, etc)
  5. Skrivskyddad minne (ROM)

Eftersom de flesta lagringsenheter behöver behålla data utan ström är icke-flyktigt minne mycket vanligare än flyktigt minne. På datorer används flyktigt minne primärt för ram och tillfälligt cache lagring.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av icke-flyktigt minne. Det förklarar i dataterminologi vad icke-flyktigt minne betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna definition av icke-flyktigt minne är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.