Hem : Hårdvaruvillkor : Northbridge Definition

Nordbryggan

Northbridge är en chip inuti en dator som ansluter centralenheten (CPU) till andra primära komponenter i systemet. Dessa komponenter inkluderar ram (aka systemminne), frontbussen (FSB), PCI Express kort och AGP kort. Northbridge ansluter också till sydbrygga, som styr datorns återstående komponenter.

Medan CPU: n är huvudprocessorn inuti datorn är Northbridge den primära styrenheten. Det fungerar som en trafikman som dirigerar data till och från CPU: n. Därför påverkar Northbridge-chipets prestanda datorns totala prestanda. På Intel-system kallas northbridge också Memory Controller Hub (MCH), eftersom den styr dataflödet till och från systemminnet.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Northbridge. Det förklarar i dataterminologi vad Northbridge betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Northbridge-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.