Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av optiska medier

Optiska medier

Media, i datorvärlden, hänvisar till olika typer av datalagring. Till exempel, hårddiskar, CD-skivor, DVDoch USB enheter är alla olika typer av media. Optiska medier avser skivor som läses av en laser. Detta inkluderar CD-ROM, DVD-ROM och alla variationer av de två formaten - CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R, Blu-ray, och många andra.

Optiska medier har vanligtvis inte så snabb söktid som hårddiskar (den tid det tar att komma åt information på olika delar av skivan), men det har många andra fördelar. Eftersom optiska skivor inte är baserade på magnetiska laddningar som hårddiskar är det mindre troligt att skivorna tappar data och har en längre hållbarhet - cirka sju gånger längre än magnetiska medier. Skivorna är också mer hållbara än hårddiskar och är mycket billigare att producera, vilket gör dem bra för säkerhetskopior och för överföring av små mängder data mellan olika datorer.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av optiska medier. Det förklarar i dataterminologi vad Optical Media betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna definition av optiska media är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.