Hem : Hårdvaruvillkor : HDD Definition

HDD

Står för "Hard Disk Drive." "HDD" används ofta omväxlande med termerna "hårddisk"Och"hårddisk. "Termen" hårddisk "är dock tekniskt den mest exakta, eftersom" hårddisk "är en förkortning för" hårddisk "och" hårddisken "faktiskt finns i hårddisken.

HDD är den vanligaste lagringsenhet används för att lagra datum. De flesta datorer tillverkade på 1980-, 1990- och 2000-talet har en intern hårddisk. Den första PC hade hårddiskar som var mindre än en megabyte i storlek, medan moderna hårddiskar kan innehålla flera terabyte av data. Vissa stationära datorer har flera interna hårddiskar och externa hårddiskar används ofta för ytterligare lagring eller säkerhetskopiering ändamål.

Hårddiskar är inte flyktiga, vilket betyder att de inte behöver elektrisk ström för att underhålla sina data. De lagrar data magnetiskt med hjälp av en serie snurrplattor, eller magnetiska skivor, som spelar in enskilda bitar som enor och nollor. Data registreras med hjälp av ett skrivhuvud som skriver bitar på disken. Ett läshuvud används för att läsa data från skivan. Båda dessa huvuden är placerade i slutet av en avsmalnande metallkomponent som kallas en manöverdonarm. Utseendet liknar en skivspelare, men hårddisken snurrar hundratals gånger snabbare än en skiva. Dessutom läser en hårddisk data digitalt, medan en skivspelare fångar en analoga signal.

Hårddiskar finns i många former och storlekar, men 3.5-tums modeller är vanligast i stationära datorer, och 2.5-tums modeller finns vanligtvis i bärbara datorer. En typisk konsument-hårddisk har en rotationshastighet på 7200 RPM, men vissa avancerade hårddiskar körs så snabbt som 15,000 4800 RPM. Bärbara hårddiskar körs vanligtvis med antingen 5400 eller XNUMX RPM. Även vid den högsta rotationshastigheten är hårddiskar fortfarande begränsade av hårets "söktid". Därför, SSD, som inte har ett drivhuvud, har blivit ett populärt högpresterande alternativ till hårddiskar de senaste åren.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av hårddisken. Det förklarar i dataterminologi vad hårddisk betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna HDD-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.