Hem : Tekniska termer : Lösenordsdefinition

Lösenord

Ett lösenord är en rad tecken som används för att autentisera en användare i ett datorsystem. Du kan till exempel ha ett konto på din dator som kräver att du loggar in. För att få tillgång till ditt konto måste du ange ett giltigt Användarnamn och lösenord. Denna kombination kallas ofta för a logga in. Medan användarnamn i allmänhet är allmän information är lösenord privata för varje användare.

De flesta lösenord består av flera tecken, som vanligtvis kan innehålla bokstäver, siffror och de flesta symboler, men inte mellanslag. Det är bra att välja ett lösenord som är lätt att komma ihåg, men du bör inte göra det så enkelt att andra kan gissa det. De säkraste lösenorden använder en kombination av bokstäver och siffror och innehåller inte riktiga ord.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av lösenord. Det förklarar i dataterminologi vad lösenord betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna lösenordsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.