Hem : Tekniska termer : Definition av användarnamn

Användarnamn

Ett användarnamn är ett namn som unikt identifierar någon i ett datorsystem. Till exempel kan en dator konfigureras med flera konton, med olika användarnamn för varje konto. Många webbplatser tillåter användare att välja ett användarnamn så att de kan anpassa sina inställningar eller skapa ett onlinekonto. Till exempel kan din bank tillåta dig att välja ett användarnamn för åtkomst till din bankinformation. Du kan behöva välja ett användarnamn för att kunna skicka meddelanden till ett visst anslagstavla på webben. E-posttjänster, som Hotmail, kräver att användarna väljer ett användarnamn för att kunna använda tjänsten.

Ett användarnamn är nästan alltid parat med en Lösenord. Detta användarnamn / lösenordskombination kallas a logga in, och krävs ofta för användare att logga in på webbplatser. För att till exempel komma åt ditt e-postmeddelande via webben måste du ange ditt användarnamn och lösenord. När du har loggat in kan ditt användarnamn visas på skärmen, men ditt lösenord hålls hemligt. Genom att hålla sitt lösenord privat kan människor skapa säkra konton för olika webbplatser. De flesta användarnamn kan innehålla bokstäver och siffror, men inga mellanslag. När du väljer ett användarnamn för ett e-postkonto är delen före "@" ditt användarnamn.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av användarnamn. Det förklarar i dataterminologi vad användarnamn betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna användarnamnsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.