Hem : Programvaruvillkor : Definition av skript

Script

Ett dataskript är en lista med kommandon som körs av ett visst program eller skriptmotor. Skript kan användas för att automatisera processer på en lokal dator eller för att generera webbsidor på webben. Till exempel kan DOS-skript och VB-skript användas för att köra processer på Windows-maskiner, medan AppleScript-skript kan automatisera uppgifter på Macintosh-datorer. ASP, JSPoch PHP skript körs ofta på webbservrar för att generera dynamiskt webbinnehåll.

Skriptsfiler är vanligtvis bara textdokument som innehåller instruktioner skrivna på ett visst skriptspråk. Detta innebär att de flesta skript kan öppnas och redigeras med en grundläggande textredigerare. Men när de öppnas av lämplig skriptmotor körs kommandona i skriptet. VB (Visual Basic) -skript, till exempel, körs när de dubbelklickas med Windows inbyggda VB-skriptsupport. Eftersom VB-skript kan komma åt och ändra lokala filer bör du aldrig köra ett VB-skript som du får som okänd e-postbilaga.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av skript. Det förklarar i dataterminologi vad Script betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna skriptdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.