Hem : Programvaruvillkor : Definition av widget

widget

En widget är ett litet program som körs av Mac OS X Dashboard eller Yahoo! Widgetmotor. Instrumentpanelen är endast tillgänglig på Macintosh-datorer, medan Yahoo! Widget Engine finns för både Windows- och Macintosh-plattformar. Dashboard och Yahoo! widgets är inte kompatibla med varandra, så liknande widgets måste skapas separat för varje widgetmotor.

Några vanliga widgets inkluderar väderguider, aktielistor, flygspårare, kalendrar och sökrutor för olika webbplatser. Widgets är praktiska verktyg eftersom de alltid bara är ett klick eller tangenttryckning bort. Som standard trycker du på F12-tangenten för att få Dashboard-widgetar på Mac, medan du trycker på F8-tangenten för att få Yahoo! widgets. När widgetar är aktiva hoppar de framåt på skärmen. När Dashboard-widgetar inte är aktiva försvinner de helt medan Yahoo! widgets flyttas till bakgrunden.

Idén med widgets började med ett program som heter Konfabulator, vilket gjorde att många små program kunde köras samtidigt på datorns skrivbord. Apple introducerade ett liknande program, kallat Dashboard, med lanseringen av Mac OS X 10.4 Tiger mönster . Kort därefter, 2005, Yahoo! köpte Konfabulator och marknadsför nu programmet som Yahoo! Widgetmotor. Medan båda widgetmotorerna har flera vanliga widgets finns det tusentals fler tillgängliga online.

Några exempel på Dashboard-widgets inkluderar:

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Widget. Det förklarar i dataterminologi vad Widget betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna widgetdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.