Hem : Internetvillkor : YouTube-definition

Youtube

YouTube är en videodelningstjänst som tillåter användare att titta på videor som publicerats av andra användare och ladda upp egna videor. Tjänsten startades som en oberoende webbplats 2005 och förvärvades av Google 2006. Videor som har överförts till YouTube kan visas på YouTube-webbplats och kan också publiceras på andra webbplatser, även om filerna finns på YouTube-servern.

Slogan för YouTube-webbplatsen är "Broadcast Yourself." Detta innebär att YouTube-tjänsten främst är utformad för vanliga människor som vill publicera videor de har skapat. Medan flera företag och organisationer också använder YouTube för att marknadsföra sin verksamhet skapas och laddas de allra flesta YouTube-videor av amatörer.

YouTube-videor publiceras av människor från hela världen, från alla typer av bakgrunder. Därför finns det ett brett utbud av videor tillgängliga på YouTube. Några exempel inkluderar amatörfilmer, hemlagad musikvideor, sportbloopers och andra roliga händelser som fångats på video. Människor använder också YouTube för att publicera instruktionsvideor, som steg-för-steg-datorhjälp, gör-det-själv-guider och andra instruktionsvideor. Eftersom Google erbjuder inkomstdelning för annonsklick genereras på videosidor har vissa användare kunnat göra YouTube till ett lönsamt företag.

Medan YouTube kan tjäna en affärsplattform, besöker de flesta helt enkelt YouTube för skojs skull. Eftersom så många människor bär digitalkameror eller mobiltelefoner med videoinspelningsfunktion fångas nu fler händelser på video än någonsin tidigare. Även om detta har skapat en riklig samling underhållande videor, betyder det också att människor bör vara medvetna om att vad de än gör offentligt kan fångas på video. Och om något spelas in på video kan det bara hamna på YouTube för hela världen att se.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av YouTube. Det förklarar i dataterminologi vad YouTube betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna YouTube-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.