Hem > V > Vad Är En Dvd Brännare?

Vad är en DVD brännare?

DVD-brännare, CD-brännare, Blu-ray-brännare – apparat som kan lagra data, inklusive film och musik, på CD, DVD eller Blu-ray disc. (Optiska diskar.) Det kallas för att man bränner en optisk disk (vilket alltså inte betyder att man eldar upp den).

Läs mer

Vilken DVD-spelare ska jag köpa?

Vårt bästa val är Sony BDP-S6700. Andra DVD-spelare som är värda att överväga är Panasonic DVD-S700EB-KSony DVPSR210P, LG BP250 DGBRLLK och Panasonic DMR-EX97EB-K.. Var kan man köpa CD spelare? Hos oss på NetOnNet hittar du bärbara CD-spelare från märken som Philips, Andersson m. fl. Perfekt för solstolen eller resan. Beställ fraktfritt online eller besök din närmaste Lagershop.

Dessutom, vad är en blu ray spelare?

Blu-ray Disc eller BD är ett format för digital lagring av stora mängder data, till exempel för filmer eller datorspel. Det är en utvidgning av DVD:n men med samma fysiska storlek. Man kan också fråga hur många cd skivor motsvarar en dvd? Däremot kommer scener med många och snabba klipp och mycket rörelser att ta större plats på skivan. En DVD är lika stor och ser likadan ut som en CD. Men man kan lagra upp till 25 gånger mer på en DVD. Även musikbranschen sneglar på DVD.

Kan man spela DVD-skivor på en Blu ray spelare?

Ja, de flesta Blu-ray-spelare kan spela DVD-skivor. Det beror på att dessa spelare är utrustade med både blå och röda lasrar. När du sätter in en DVD i spelaren aktiverade den den röda lasern automatiskt för att ladda DVD. Med hänsyn till detta, finns det regionsfri blu ray? frakt (ej inräknat svensk moms och övriga avgifter). Var noga med att beställa en spelare som kan spela region A, B, C om du vill spela alla blu-ray discar. BLU-RAY REGION 0 (noll) - är regionsfria och fungerar i alla blu-ray spelare.

När kom DVD spelare till Sverige?

En DVD har samma fysiska format som en CD, men kan genom användning av mer avancerade lagrings- och kodningstekniker lagra betydligt mer information. Systemet lanserades 1997 i USA och Japan, medan Europa började lansera DVD-produkter 1998. Hur mycket data rymmer en Blu ray skiva?

En Blu ray-skiva rymmer upp till 50 GB data.

Och en annan fråga, hur rengör man dvd spelare?

Det finns några sätt att rengöra en DVD-spelare, men det vanligaste sättet är att använda en mjuk, torr trasa för att torka av utsidan av spelaren. Du kan också använda en burk med tryckluft för att blåsa bort damm som kan ha samlats på spelaren. Om spelaren är extremt smutsig kan du använda en mild tvål- och vattenlösning för att rengöra den.

By Fermin Jonak

Kan man spåra MAC-adress? :: Hur spelar man Minecraft på mobilen?
Användbara länkar