Hem > H > Hur Många Excel?

Hur många Excel?

Räkna antalet förekomster av ett enskilt värde med hjälp av funktionen ANTAL.OM. Använd funktionen ANTAL.OM för att räkna hur många gånger ett visst värde visas i ett cellområde. Mer information finns i artikeln om funktionen ANTAL.OM.

Läs mer

Hur fungerar Letarad?

Funktionen LETARAD (VLOOKUP) används i tabeller för att söka upp ett värde från en kolumn och återge ett annat värde från en annan kolumn från samma rad. Ett exempel skulle kunna vara ett adressregister där man söker på en person och får returnerat den personens telefonnummer från en annan kolumn i registret. Därefter, vad är xlookup? Använd funktionen XLETAUPP för att hitta saker i en tabell eller ett område efter rad. Du kan till exempel slå upp priset på en reservdel till en bil efter artikelnumret, eller söka efter namnet på en medarbetare baserat på medarbetar-ID:t.

Vad är det för skillnad på Letakolumn och Letarad?

Använd LETAKOLUMN när jämförelsevärdena finns i en rad längst upp i en tabell med data, och du vill söka i ett angivet antal rader. Använd LETARAD när jämförelsevärdena finns i en kolumn till vänster om de data som du söker efter. Med LETAKOLUMN söker du horisontellt. Med tanke på detta, hur stor procentuell förändring är en fördubbling? Prissänkningen i procent räknat är alltså 20 %. KOM IHÅG! Det är skillnad mellan 100 % och procentsatsen efter förändringen som vi är ute efter. Därför subtraherar vi 100 från procentsatsen om det är en ökning, men subtraherar procentsatsen från 100 om det är en minskning.

Hur stor är den årliga procentuella ökningen?

Lika stora procentuella förändringar

Är de procentuella förändringarna lika stora kan man skriva den totala förändringen som en potens. Exempelvis kan en ökning med 45 % tre år i rad skrivas som 1.45⋅1.45⋅1.45 vilket är samma sak som 1.453.
Vilken är Förändringsfaktorn om ökningen är 2 5? Förändringsfaktorn används för att beräkna ett nytt värde om något har ökat eller minskat i procent. Vid en ökning så är förändringsfaktorn: 1 + ökning i procent i decimalform. Vid en minskning så är förändringsfaktorn: 1 – minskningen i procent i decimalform.

Följaktligen, hur många procent dyrare är 120 än 40?

Om man vill tänka B som startvärde och A som det nya värdet och ha fram en förändringsfaktor så tar man mycket riktigt 120/40=3. Förändringsfaktor 3 är ju detsamma som en ökning på 200 %. Hur många procent är 3 av 4?

75%

Hur räknar man ut 15 procent av en summa?

För att beräkna 15 procent av en summa tar man summan och dividerar den med 100. Sedan multiplicerar man detta tal med 15.

By Eugenio Calisce

Hur räknar man baklänges procent? :: Hur får man Excel att räkna?
Användbara länkar