Hem > F > Får Man Sälja Glass?

Får man sälja glass?

Du behöver också göra en anmälan till miljöförvaltningen. För att sälja kaffe och glass på stadens gator eller parker ska du registrera dig hos miljöförvaltningen. Läs mer om att registrera din mobila livsmedelsverksamhet. Du behöver också söka tillstånd för att få använda allmän mark.

Läs mer

Hur anmäler man en restaurang?

Vill du klaga på en livsmedelsverksamhet, se hur till exempel din kvarterskrog klarat den senaste inspektionen från miljöförvaltningen, eller anmäla matförgiftning kan du göra det i våra e-tjänster. Med detta i åtanke, vad krävs för att sälja kaffe? När du vill starta ett livsmedelsföretag, till exempel ett kafé med kontinuerlig försäljning, måste du registrera detta hos kontrollmyndigheten. I detta fall är det miljö- kontoret i din kommun. Lokaler eller utrymmen för din verksamhet måste inte besiktigas innan verksamheten påbörjas.

När kan polisen neka demonstrationstillstånd?

Polisen kan endast vägra tillstånd till en allmän sammankomst om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten vid sammankomsten. En allmän sammankomst kan även förbjudas om det vid en sammankomst av samma slag tidigare uppkommit svårare ordningsstörningar eller avsevärd fara för de närvarande. När får man sätta upp valaffischer? Att valaffischer bör sättas upp tidigast fem veckor före valdagen och skall tas ned senast en vecka efter valdagen. Att affischerna ska ägnas sådan tillsyn att de inte vållar nedskräpning i naturen. Att samråd vid uppsättningen ska ske med vederbörande väghållare och polismyndighet.

Och en annan fråga, hur man startar en butik?

Vill du starta en butik?Så gör du!

  1. Finns det ett behov av butiken? Börja med att fundera på om butiken uppfyller ett behov?
  2. Hitta rätt läge. Välj inte det första bästa läget för din butik, välj en plats med omsorg.
  3. Inred rätt.
  4. Ta reda på om tillstånd behövs.
  5. Ta betalt.
  6. Missa inte marknadsföringen.
Vad menas med en livsmedelsanläggning? En livsmedelsanläggning är en plats där livsmedelsföretagaren bedriver verksamhet. Det kan vara en restaurang eller en butik anläggningar men även ett marknadsstånd, ett förskolekök eller ett importkontor. Ett livsmedelsföretag kan ha en eller flera livsmedelsanläggningar.

Måste produkter ha innehållsförteckning?

Alla livsmedel som säljs i Sverige måste enligt lag ha en medföljande innehållsdeklaration där alla ingredienser listas. Med detta i åtanke, vad menas med ursprungsmärkning?

I ett nötskal kan man säga att ursprungsmärkning innebär att en produkt tilldelas ett visst ursprungsland. Detta kan göras av olika skäl, t.ex. handelsavtal, tullar eller helt enkelt för att ange för konsumenten varifrån produkten kommer. Det finns några olika sätt att märka produkter med deras ursprungsland, till exempel genom att använda etiketter, stämplar eller markeringar på själva produkten.

Därefter, får man sälja livsmedel efter bäst före dag har passerats?

Svaret på denna fråga beror på vilket livsmedel det handlar om. Generellt sett kan livsmedel säljas efter att bäst före-datumet har passerat om det fortfarande är säkert att äta. Det finns dock vissa undantag från denna regel. Till exempel måste barnmat och modersmjölksersättning användas före bäst före-datumet.

By Ashti

Hur mycket ska en 13 åring spela? :: Hur många bilar får man sälja per år som privatperson?
Användbara länkar