Hem > F > Får Man Sälja Hembakat?

Får man sälja hembakat?

Det finns ingenting i lagstiftningen som förbjuder försäljning av hembakta bullar. Däremot är det alltid den som säljer mat som ansvarar för att maten är säker. Lagstiftningen sätter säkerheten för konsumenterna i fokus.

Läs mer

Vad menas med primärproduktion?

Exempel på vad som räknas som primärproduktion:

Produktion, odling och skörd av växtprodukter, som spannmål, frukt, grönsaker, kryddörter, svamp och groddar, liksom transport, lagring och hantering av produkter (utan att ändra deras natur) på gården samt vidare transport av dem till en anläggning.
Följaktligen, får man sälja hembakat på loppis? Kolla på respektive loppis säljinformation. - Mat och dryck för direktförtäring får INTE säljas på någon loppis. Hembakat, egenodlat etc får säljas på vissa loppisar – kolla på resp loppis hemsida vad som gäller. - Olagliga saker får du naturligtvis INTE sälja på loppis heller!

På motsvarande sätt, får man baka och sälja?

Hej, tack för din fråga. Det är tillåtet att bedriva livsmedelsverksamhet i hemmet. De hygienregler som alla som arbetar med livsmedel måste följa gäller även när man tillagar mat hemma för försäljning. Folk frågar också kan man sälja kakor själv? Hör av er till oss på mejl [email protected] eller på telefon 031-27 22 20 så hjälper vi er med det. Får man sälja era produkter som privatperson? Svar: Nej, man kan inte sälja våra produkter som privatperson utan endast som skolklass eller en ideell förening.

Är det olagligt att sälja godis i skolan?

Skolan måste ge eleverna goda förutsättningar att äta rätt. Det som serveras i skolans cafeteria/kiosk/fritidsgård kan ha stor betydelse för elevens hälsa. Att inte sälja godis, snacks och läsk är ett sätt att ge rätt signaler åt eleverna. Vad är primärproduktion ekologi? Primärproduktion är den biologiska process där levande organismer omvandlar oorganiska ämnen till organiska ämnen. Främst är det gröna växter, alger och bakterier som utför omvandlingen och dessa kallas primärproducenter. Alla levande organismer behöver energi för att utföra sina livsnödvändiga processer.

Och en annan fråga, vad får du sälja som en registrerad primärproducent?

Du som primärproducent kan sälja eller ge bort små mängder av dina egenproducerade primärprodukter direkt till konsumenter som kommer till gården eller anlägg- ningen, eller genom till exempel dörrförsäljning, båt- eller bryggförsäljning eller lokal torg- eller marknadsförsäljning. Och därefter, får man sälja mat?

Ja, det är tillåtet att sälja mat efter att du har skaffat en licens för livsmedelshantering.

Vad kan man sälja i en gårdsbutik?

En gårdsbutik är en butik som specialiserar sig på att sälja produkter som produceras på gården, t.ex. frukt, grönsaker, kött, ägg och mejeriprodukter. Förutom dessa produkter kan en gårdsbutik också sälja andra lokala produkter, t.ex. honung, sylt och bakverk.

By Rodmur Capehart

Vad är Marktaxeringsvärdet? :: Hur lång kan en barnbok vara?
Användbara länkar