Hem > V > Vem Är Jimmy Wales Och Larry Sanger?

Vem är Jimmy Wales och Larry Sanger?

Lawrence Mark "Larry" Sanger, född 16 juli 1968 i Bellevue, Washington, grundade Wikipedia den 15 januari 2001 tillsammans med Jimmy Wales.

Läs mer

Vem är Widar Nord?

Widar Mikael Nord, född 1985, är en svensk invandringskritisk publicist och företagare. Som publisher driver han nättidningen Fria Tider genom det estniska aktiebolaget FT News Group OÜ. Är Wikipedia en myndighet? Myndigheten för digital förvaltning – Wikipedia.

Hur anger man Wikipedia som källa?

Hur anger man Wikipedia som källa?

  1. Gå till den artikel du har hittat bra information i.
  2. Leta reda på länken "Använd den här artikeln som referens" i menyn till vänster.
  3. Välj den version av källhänvisning som du använder i resten av din text.
  4. Klistra in den kopierade texten i ditt dokument.
Med detta i åtanke, vad är det för källa? En källa är platsen eller stället som du hämtar uppgifter ifrån. Det är genom källor som vi hämtar information om något. Med en källa för information menas ett material (text, bild eller liknande) eller en berättad framställning.

Man kan också fråga vem har gjort källan wikipedia?

Wikipedia drivs av stiftelsen Wikimedia Foundation som har som uppgift att ta hand om större delen av de servrar som krävs för att projektet ska kunna fungera. Uppslagsverket finns på över 100 olika språk och varje version är självständig. Vilka styr Wikipedia? Wikipedia är en wiki som vem som helst kan redigera och det finns ingen betald redaktion som bestämmer över innehållet. Därför kommer det ofta frågor om Wikipedias trovärdighet som uppslagsverk. Det allmänna omdömet om Wikipedia är att kvaliteten på artiklarna kan variera från mycket bra till problematiska.

Med hänsyn till detta, kan alla redigera wikipedia?

Detta är Wikipedia, den fria encyklopedin som alla kan redigera. Att redigera sidor är vanligtvis mycket enkelt. Nedan följer instruktioner som förklarar hur. Man kan också fråga kan man skriva om sig själv på wikipedia?

Ja, du kan skriva om dig själv på Wikipedia, men det finns några riktlinjer som du bör följa. För det första bör du bara skapa en sida om dig själv om du är tillräckligt känd för att folk ska vilja läsa om dig. Noterbarhet kan avgöras av en mängd olika saker, bland annat om du har skrivits om dig i tillförlitliga källor som är oberoende av dig. Om du är osäker på om du är tillräckligt anmärkningsvärd kan du fråga andra Wikipedia-redaktörer om deras åsikt.
För det andra, även om du är tillräckligt anmärkningsvärd för en Wikipediasida bör du inte skriva om dig själv i första person. Wikipedia är ett uppslagsverk, och som sådant bör det skrivas i en neutral tredje person. Detta innebär att du inte bör referera till dig själv som "jag" eller "mig" på din Wikipediasida.
Om du skapar en Wikipediasida om dig själv bör du vara försiktig så att du inte bryter mot Wikipedias riktlinjer för intressekonflikter. Detta innebär att du inte får marknadsföra dig själv eller ditt arbete på din Wikipediasida och att du inte får redigera din sida för att få den att se bättre ut. Du bör också vara noga med att inte inkludera någon information på din sida som kan uppfattas som partisk eller osann.

Med detta i åtanke, varför fungerar inte wikipedia?

Det finns några skäl till varför Wikipedia inte fungerar som en tillförlitlig informationskälla. För det första kan vem som helst redigera Wikipediaartiklar, vilket innebär att informationen i dem kanske inte är korrekt. För det andra skrivs Wikipediaartiklar ofta av personer som inte är experter på ämnet, vilket innebär att de kanske inte kan ge korrekt information. Slutligen är Wikipedia inte expertgranskad, vilket innebär att informationen i artiklarna inte kan kontrolleras av andra experter.

By Hubey Wykle

Vad behövs för att lansera en hemsida? :: Är det tull på eBay?
Användbara länkar