Hem > V > Vad Gör Ett Modem?

Vad gör ett modem?

Ett modem är en enhet som skickar information mellan omvärlden, eller ett WAN-nätverk (Wide Area Network), och ditt hem. Ett modem omvandlar den inkommande anslutningen (koaxialkabel, telefonlinje, fiberoptisk linje eller annat) till en Ethernet-anslutning så att en wifi-router kan ansluta till internet.

Läs mer

Är bredband och WiFi samma sak?

Den stora skillnaden mellan wifi och bredband är alltså hur man får sitt internet. Trots att trådlös wifi är det som flest efterfrågar finns det självklart faktorer som påverkar båda alternativen. – Den målgruppen som fortfarande har behov av en kabel är exempelvis gamers som strävar efter korta svarstider. På motsvarande sätt, kan man koppla en router till en annan router? Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare.

Hur ofta ska man byta router?

- Det har varit en enorm utveckling de senaste åren. Har du inte bytt router på två-tre år, har du garanterat N-standard. Hur mycket kostar en router? Skillnaden i pris kan faktiskt variera ganska mycket mellan olika trådlösa routers. Allt ifrån ett par hundralappar för de enklaste varianterna ända upp till några tusen kronor för de mer avancerade modellerna. Vår bästsäljare är Linksys WRT1900ACS, en WiFi-router i mellanprisklassen.

Hur Seriekopplar man router?

Om du ska koppla två routrar efter varandra så är det lättast om man kopplar ihop dem LAN-port till LAN-port samt stänger av DHCP-funktionen i den router vars WAN-port inte används. Och en annan fråga, kan man koppla ihop två trådlösa routrar? Du kan inte ha mer än en router som delar ut ip-adresser i nätverket! Däremot finns många sätt att förstärka det trådlösa nätverket. Du kan ha en enkel switch i vardagsrummet, och kanske även en extra accesspunkt.

Därefter, hur ska sladdarna sitta i routern?

router ska

Så kopplar du in router till fiber

  1. Se till att du har all utrustning och de nätverkskablar och den strömsladd du behöver.
  2. Koppla nätverkskabeln mellan ditt fiberuttag i väggen och den port på routern som är märkt "WAN" på routern (A).
Och därefter, vad är router inloggningsnamn?

Inloggningsnamnet för routern är det användarnamn som du använder för att logga in på routerns webbgränssnitt. Det är vanligtvis en kombination av routerns tillverkarnamn och modellnummer. Om du till exempel har en Linksys-router kan routerns inloggningsnamn vara "admin" eller "linksys".

På motsvarande sätt, kan man använda en annan router än telias?

Ja, du kan använda en annan router än Telias, men du kan behöva konfigurera den manuellt.

By Norine Mcanaw

Vad är en Kandidatnyckel? :: Vad är en router och hur fungerar den?
Användbara länkar