Hem > V > Var Är Strömknappen På Macbook Air?

Var är strömknappen på MacBook Air?

Touch ID (strömknappen) finns på högra sidan av funktionstangenterna. När du har ställt in Touch ID kan du använda ditt fingeravtryck till att låsa upp MacBook Air, snabbt låsa skärmen eller göra inköp från App Store, Apple TV-appen och Böcker samt på webbplatser med Apple Pay.

Läs mer

Hur starta om Mac som hängt sig?

Tryck på och håll ned strömbrytaren på din Mac i minst tio sekunder och släpp den sedan. Alla Mac-datorer har en strömbrytare. På bärbara datorer som har Touch ID trycker du och håller ner Touch ID. Om du inte ser någon förändring på din Mac trycker du in och släpper strömbrytaren som normalt. Därefter, måste logga in två gånger mac? Eftersom lösenordsfältet är helt tomt tilldelas kontot root ett blank lösenord. Som sedan går att använda för att logga in och få fulla administratörsrättigheter på datorn. Det är därför man måste trycka två gånger på "logga in" för att kunna utnyttja buggen.

Varför stänger min Mac av sig själv?

Oväntade omstarter orsakas vanligtvis av mjukvara som är installerad på din Mac eller av enheter som är anslutna till din Mac. Om problemet gör att din Mac startar om varje gång den försöker starta kanske den till slut stänger av sig. Använd nedanstående steg för att kontrollera mjukvaran och hårdvaran på din Mac. Man kan också fråga kan inte stänga av macbook air? Tryck samtidigt på de här tre tangenterna: Alternativ, Kommando och Esc (Escape). Eller välj Tvångsavsluta från Apple-menyn () i det övre vänstra hörnet på skärmen. (Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en pc.)

Hur startar man Mac i felsäkert läge?

Starta om Macintosh. Tryck och håll ned Skift omedelbart efter att du hör startljudet. Släpp skifttangenten när Apple-logotypen visas. Säkert läge visas på startskärmen i Mac OS X. Man kan också fråga hur startar man om en macbook air? Välj Apple-menyn > Starta om på datorn. Om du inte vill att appfönster som är öppna ska öppnas igen när datorn startar om avmarkerar du Öppna fönster igen vid återinloggning.

Följaktligen, varför startar inte min macbook air?

Det första är att försöka starta om datorn igen, ansluta strömkabeln och starta om igen. Om detta inte fungerar kan vi försöka genom att trycka på Cmd + Alt + P + R när datorn startas med laddaren frånkopplad. Med detta är vad vi gör är att lösa ett möjligt problem med RAM och vår Mac startas om utan större problem. Därmed, kan inte stänga av min macbook pro?

Om MacBook Pro inte stängs av finns det några saker du kan prova:
1. Håll in strömknappen i 10 sekunder. Detta borde tvinga MacBook Pro att stänga av sig.
2. Om det inte fungerar kan du försöka återställa SMC (System Management Controller). För att göra detta stänger du av MacBook Pro, kopplar sedan bort nätadaptern och tar bort batteriet. Håll strömknappen intryckt i 5 sekunder, koppla sedan in nätadaptern och batteriet igen och försök att slå på din MacBook Pro.
3. Om återställning av SMC inte fungerar kan du försöka starta upp i felsäkert läge. För att göra detta slår du på din MacBook Pro och håller omedelbart ned Shift-tangenten och håller den intryckt. Fortsätt att hålla Shift-tangenten intryckt tills du ser Apple-logotypen visas på skärmen. När du är i felsäkert läge kan du försöka stänga av din MacBook Pro normalt.
4. Om inget av ovanstående felsökningssteg fungerar kan du behöva ta din MacBook Pro till en Apple Store eller en auktoriserad Apple-tjänsteleverantör för ytterligare diagnos.

Kan man ta bort lösenord på Mac?

Ja, lösenord kan raderas på en Mac. Öppna appen "Keychain Access", välj kategorin "Passwords" i sidofältet och radera sedan de önskade lösenorden genom att markera dem och trycka på "Delete"-knappen.

By Roach

Vad leder till inflation? :: Vad är Kompatibilitetsläge i Excel?
Användbara länkar