Hem > V > Vilka Cms Finns?

Vilka CMS finns?

Det finns massvis med olika system på marknaden, med olika egenskaper och för- och nackdelar. Episerver/Optimizely, Umbraco, Wordpress, Adobe, Sitevision och Drupal är bara några exempel. Vi hjälper er utvärdera vilket CMS som passar bäst för er verksamhet.

Läs mer

Vilket CMS ska man välja?

Det brukar gå trender i vilka CMS som är populärast. Det viktigaste tycker jag är att fundera på vilket innehåll du har, vilka funktioner du behöver och hur designen ska se ut. När du vet det har du mycket bättre förutsättningar att välja ett webbpubliceringssystem än om du skulle ha gjort det som första grej. Därefter, vad betyder wordpress? WordPress är ett så kallat Content Management System (CMS), eller innehållsystem/publiceringsverktyg som det ibland kallas på ren svenska. Det är en mjukvara som tillåter en användare att skapa och hantera innehåll. Men över tid har WordPress blivit mycket mer än ett CMS.

Man kan också fråga vad är bra med wordpress?

WordPress är användarvänligt och lättadministrerat, vilket gör det enkelt att ändra i texter, lägga till sidor, förnya content, hantera bilder och skapa nya moduler på din hemsida. Eftersom systemet är byggt på moduler kan man bygga ut och hantera sin egen hemsida hur man vill. Är WordPress bra? WordPress är först och främst enkelt att använda. Många användare är dessutom bekanta med systemet, vilket är en fördel som inte ska underskattas. Det passar perfekt för företag med små och medelstora webbplatser där målet är att presentera verksamheten genom ett mindre antal sidor och en företagsblogg.

Hur använder man WordPress?

Det grundläggande

Varje WordPress.com-webbplats består av två delar: Innehåll – innehållet på din webbplats består av sidor, inlägg och media. Du kan lägga till eller redigera sidor och inlägg genom att gå till Mina webbplatser → Inlägg/Sidor. Du utför ändringar med Blockredigeraren.
Man kan också fråga vilka använder wordpress? Tack vare WordPress flexibla funktionalitet är det många av de stora företagsnamnen som använder WordPress för att driva deras webbplatser, såsom: New york Times, Sony, CNN, eBay, vissa av Googles tjänster och många fler.

Hur mycket kostar WordPress?

Själva publiceringsverktyget är gratis att använda och du kan även skapa en gratis webbplats, förutsatt att du använder en WordPress-domän (www.dinwebbplats.wordpress.se), samt att du använder dig utav ett gratis tema. Följaktligen, hur gör man en hemsida i wordpress?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det bästa sättet att skapa en webbplats i WordPress varierar beroende på dina specifika behov och mål. Här är dock fem allmänna tips som kan hjälpa dig att komma igång:
1. Välj rätt webbhotell.
När det gäller WordPress-hosting har du några olika alternativ att välja mellan. Självhyst WordPress.org är det mest populära alternativet, eftersom det ger dig mest kontroll över din webbplats. Det kräver dock också lite mer teknisk kunskap.
Om du inte är säker på vilken väg du ska gå rekommenderar vi att du börjar med en leverantör av förvaltat WordPress-hosting som WP Engine. Med ett förvaltat WordPress-hosting får du all den kraft som WordPress.org erbjuder utan att det är krångligt.
2. Installera WordPress.
När du har valt en hostingleverantör är nästa steg att installera WordPress. Om du använder WordPress.org hittar du instruktioner om hur du gör detta här.
Om du använder ett förvaltat WordPress-värd kommer de troligen att sköta installationsprocessen åt dig.
3. Välj ett WordPress-tema.
En av de fantastiska sakerna med WordPress är att det finns tusentals teman att välja mellan. Det gör att du kan hitta en design som passar dina specifika behov och mål.
När du väljer ett WordPress-tema ska du tänka på saker som den övergripande designen, responsiviteten (hur väl den skalar på mobila enheter) och om den innehåller de funktioner du behöver.
4. Installera plugins.
Förutom teman har WordPress också en enorm katalog för insticksprogram med tusentals insticksprogram att välja mellan. Plugins är i huvudsak tillägg som gör att du kan lägga till nya funktioner och funktioner på din webbplats.
När du väljer plugins ska du tänka på saker som recensioner, betyg och kompatibilitet med ditt tema och andra plugins.
5. Skapa innehåll.
När du har WordPress installerat och konfigurerat

Man kan också fråga när skapades wordpress?

Wordpress skapades den 27 maj 2003 av Matt Mullenweg och Mike Little.

By Collen Bartsch

Vad kostar en WordPress hemsida? :: Får man publicera bilder på människor utan deras samtycke?
Användbara länkar