Hem > r > Är Phishing Olagligt?

Är phishing olagligt?

Genom phishing vill man åt uppgifter i brottsligt syfte

Phishing är när man på olika sätt "fiskar" efter dina uppgifter på internet i brottsligt syfte. Det kan exempelvis vara när e-post skickats till bankkunder där avsändaren uppmanas att klicka på en länk och ange sina personliga koder.

Läs mer

Kan man få virus via sms?

Vidare har spionprogrammet även möjlighet att skicka dyra sms och överföra pengar från ditt bankkonto via falska bankappar. Risken finns att viruset stjäl dina lösenord för att få tillgång till din epost eller sociala medier. Termerna virus och spionprogram går båda under paraplytermen skadlig programvara. Hur lägger man ut ett fisknät? Fäst en lina i fisknätets bägge ändar och en godkänd fiskekula i den andra så att du hittar igen fisknäten. Sträck inte fisknäten utan var noga med att de läggs löst så garnet kan snärja in fisken. Åk slalom när du ror och avsluta sista nätet med en "krok". Ofta är det i kroken som du får mest fisk.

Vad markeras fisknät med?

Sjövägsreglerna reglerar hur näten skall märkas, med bojar, vålen, flaggor och ljus. I skyddade vatten används ofta enklare märken, så som plastflaskor eller styroxbitar, som dock är svåra att upptäcka från båtar och fartyg, i synnerhet om natten. Följaktligen, vad är selektivt fiske? Selektivt fiske innebär enkelt uttryckt ett fiske som fångar rätt arter av rätt storlek vid rätt plats och rätt tidpunkt. Det betyder också att oönskade bifångster kan minimeras.

Därmed, kan man bli kapad via sms?

Senaste veckorna har det rapporterats om flera fall där folk råkar ut för Bank-ID kapning via SMS. På grund av detta så går polisen ut med en varning om hur man ska gå till väga när man blir utsatt. Man kan också fråga kan man få virus av att klicka på en länk? Virus. En typ av skadliga brev innehåller bifogade filer eller länkar till skadliga filer. Om man klickat på en sådan länk så kan man få virus i sin dator. Virus kan göra olika saker med din dator.

Dessutom, hur vet man om en länk är säker?

Ett säkrare sätt att kolla om en länk är reko är att använda tex tjänsten GetLinkInfo. Där kan du få förhandsinfo om vart en kortlänk leder, om den innehåller skadlig mjukvara eller pekar till en phishingsajt, och den skvallrar även om vad en Youtubevideo innehåller. Får massa sms om paket?

Det finns några saker som kan hända om du får många textmeddelanden om paket. Det kan vara så att du har anmält dig till en paketspårningstjänst och att ditt spårningsnummer skickas till dig via sms. Eller så kan det vara så att du har en paketleveranstjänst som skickar meddelanden om ditt paket till dig. Det kan också vara så att du har en vän eller familjemedlem som skickar ett sms till dig om ett paket som de skickar till dig. Om du är osäker på varför du får textmeddelanden kan du försöka svara på ett av meddelandena för att se om du kan få mer information.

Folk frågar också får sms om paket?

Ja, du kan få textmeddelanden om paket om du registrerar dig för paketspårning hos en transportör som UPS, FedEx eller USPS. När du registrerar dig för paketspårning kan du välja att få textmeddelanden och e-postmeddelanden när paketet skickas, levereras eller byter plats.

By Terryl

Vad är billigt i Kina? :: När ska man säga att man är kär?
Användbara länkar