Hem > r > Är Det Olagligt Att Kolla På Porr I Sverige?

Är det olagligt att kolla på porr i Sverige?

Det är lagligt att titta på porr som visar vuxna personer. Men det är förbjudet att titta på, ha eller sprida porr som visar personer som är under 18 år. Porr visar ofta kroppar och sex på ett sätt som inte stämmer med verkligheten. Det är vanligt att porr innehåller förnedring och våld mot tjejer.

Läs mer

Är det säkert att titta på porr?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på individen och dennes personliga definition av "säker". Vissa människor kan anse att det är säkert att titta på porr om de känner sig bekväma med innehållet och inte utsätter sig för några potentiella risker (t.ex. att titta på olagligt eller extremt innehåll, ladda ner virus etc.), medan andra anser att alla former av pornografi i sig är osäkra och skadliga. I slutändan är det upp till individen att avgöra vad den anser vara säkert och acceptabelt. Kan män få virus av att porrsurfa?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det till stor del beror på individens personliga historia och hälsa. Det råder dock allmän enighet om att det finns en potential för män att smittas av virus genom att surfa porr, särskilt om de inte använder rätt skydd (t.ex. kondomer) eller om de besöker webbplatser som är kända för att vara högriskområden för virus.

By Platt

Hur känns Derealisation? :: När ska man ringa 112 eller 114 14?
Användbara länkar