Hem > r > Är Det Olagligt Att Läsa Andras Sms?

Är det olagligt att läsa andras sms?

- Det finns en straffstadga som heter kränkning av kommunikationshemlighet. Man kan dömas till böter eller fängelse upp till två år, säger Näsman. Om man läser sin partners sms eller e-post lär man nog inte vara i riskzonen för ett fängelsestraff.

Läs mer

Finns det någon app som visar vart någon är?

Med appen Hitta mina vänner (eller Family Locator by Life360 som Ios-versionen kallas) kan du se var vännerna befinner sig oavsett om de har Iphone eller Android. Appen i sig är gratis och till stor del är även funktionerna som erbjuds det. Och en annan fråga, hur spårar man någon annans iphone? Se Hitta en enhet i Hitta på iPhone. Dina enheter visa överst i listan och dina familjemedlemmars enheter visas under dina. Du kan också använda Hitta min iPhone på iCloud.com till att hitta en familjemedlems borttappade enhet. Läs Hitta en enhet i Hitta min iPhone på iCloud.com i iCloud Användarhandbok.

Vilka vänner visas först på Messenger?

Vänner som är online – De som är online dyker upp högst i ditt flöde och i chatten ser du även de personer som du mest eller senast haft interaktion med. Vad betyder att spionera? Betydelse: Hemligen och i fiendtlig afsigt, gifva noga akt på en person eller bemöda sig att vinna noggrann kännedom om något.

Har min mail blivit hackad?

Så här gör du:

  • Skriv in din e-postadress i sökfältet på hackad.se.
  • Efter ett par sekunder får du besked på skärmen om din e-postadress finns med i databasen eller inte.
  • Hittas din e-postadress så skickas ett mail till valfri e-postadress med mer detaljerad information.
Kan någon hacka min mobil? Telefonhackning kan hända med alla typer av telefoner inklusive Android och iPhone. Eftersom vem som helst kan vara sårbar för telefonhackning rekommenderar vi att alla användare lär sig att identifiera en komprometterad enhet.

Och en annan fråga, kan man bli hackad av att trycka på en länk?

Det finns exempel på skadlig programvara som laddas ner till datorn efter ett klick på en länk i webbläsaren, och registrerar det du skriver på din dator. Den skadliga programvaran märks inte för dig som användare. På så vis kommer bedragaren över exempelvis lösenord och kortuppgifter. Varför visas vissa personer högst upp på Messenger?

Det finns flera olika anledningar till varför vissa personer dyker upp i Messenger. En av anledningarna är att personen har chattat med dig nyligen. Messenger visar också personer som du ofta chattar med högre upp i listan. Andra anledningar kan vara att personen har en aktiv status eller att du har en pending friend request från personen.

Varför visar Messenger att man är aktiv när man inte är det?

Det finns två huvudsakliga skäl till varför Messenger visar att du är aktiv när du inte är det. Det första skälet är att det finns en inbyggd funktion i Messenger som kallas "Aktivitetsstatus" som automatiskt uppdaterar din status när du använder appen. Det andra skälet är att det finns en bugg i Messenger som gör att appen inte alltid uppdaterar din status korrekt.

By Besse

Är WhatsApp samtal krypterat? :: Vad händer när man inaktiverar någon på Messenger?
Användbara länkar