Hem > K > Kan Någon Övervaka Min Telefon?

Kan någon övervaka min telefon?

Om du misstänker att någon kan vilja övervaka din telefon finns det några saker att kontrollera. Här är it-expertens bästa tips. SVT:s konsumentredaktion Plus har granskat hur kontrollerande män använder appar med platstjänster och spionappar för att i hemlighet övervaka utsatta kvinnor. Eric Stenberg, säkerhetsexpert.

Läs mer

Med tanke på detta, Är det olagligt att läsa andras sms?

- Det finns en straffstadga som heter kränkning av kommunikationshemlighet. Man kan dömas till böter eller fängelse upp till två år, säger Näsman. Om man läser sin partners sms eller e-post lär man nog inte vara i riskzonen för ett fängelsestraff. Kan man se vart någon befinner sig via Facebook? Öppna Facebook i mobilen och kör igång den nya funktionen "Places". Då kan du se vilka av dina vänner som befinner sig i närheten av dig själv just nu. Exempelvis om ni besöker samma konsert eller bar.

Därmed, kan någon se var jag är iphone?

Med Familjedelning kan du dela din plats med familjemedlemmar i apparna Hitta min eller Meddelanden. Du kan till och med hjälpa dina familjemedlemmar att hitta enheter som saknas i Hitta min iPhone. Hur spårar man en Samsung? Hitta, låsa och rensa via webben

  1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
  4. Välj vad du vill göra.

Med hänsyn till detta, får fart på mobilen?

Reducera rörelser. Både Iphone och Android har en mängd små animationer som gör att systemet känns mer organiskt, men de använder så klart processorn. På Iphone kan du enkelt stänga av många av dessa och höja hastigheten en aning. Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel -> Minska rörelse. På motsvarande sätt, kan polisen lyssna på gamla samtal? Ja, polisen har i vissa fall rätt att avlyssna någon annan persons mobiltelefon. Det kallas för hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation, HAK, och innebär att polisen lyssnar på, spelar in eller läser en persons meddelanden och samtal, antingen över telefon eller internet.

Hur buggar polisen en mobil?

Enligt Eriksson kan GSM-telefoner avlyssnas och användas som buggar. Det gäller även avstängda telefoner. Vad som krävs är att man känner till personens telefonnummer. Telia å sin sida hävdar att GSM-telefoner som har blivit typtestade av ett certifierat testhus och inte är manipulerade inte kan avlyssnas. Man kan också fråga kan man hacka en mobilkamera?

Du kan också fråga om det går att hacka en mobilkamera. Det finns olika sätt att göra detta, beroende på vilken typ av kamera det gäller. En säkerhetsrisk med att använda mobilkameror är att de ofta är anslutna till internet via WiFi eller mobilnätet. Detta gör det möjligt för en angripare att ta kontroll över kameran och använda den för att spionera på användaren.

Kan man hacka ett telefonnummer?

Det beror på vad du menar med att "hacka" ett telefonnummer. Om du menar att få tag i någons telefonnummer utan deras tillåtelse, så ja det går att göra det på olika sätt. Man kan till exempel skicka ett sms med en länk till en malign hemsida som sedan skickar ett sms tillbaka till angriparen med användarens telefonnummer. Eller så kan man använda olika typer av programvara för att avlyssna trafik och på så sätt få tag i ett telefonnummer. Om du däremot menar att du vill göra något annat med ett telefonnummer, som till exempel att ringa det eller skicka ett sms, så går det också att göra det. Det finns till exempel programvara som kan få telefoner att tro att de är ett mobilnät, och på så sätt kan man göra olika saker med telefonerna.

By Olfe

Kan man se om man är blockad på SMS? :: Hur vet jag om mitt PayPal är verifierat?
Användbara länkar