Hem : Tekniska termer : Kolumn Definition

Kolumn

En kolumn är en vertikal grupp av värden inom a bord. Den innehåller värden från ett enda fält i flera rader.

In databaserkan kolumner definieras som enskilda fält i en tabell. Varje fält har ett namn, t.ex. namn, adress eller telefonnummer. Därför, när flera värden från en kolumn väljs, kommer de alla att ha liknande information, till exempel en lista med telefonnummer. När du definierar kolumner i databaser och kalkylark, är det ofta möjligt att ange vilken typ av data som t.ex. sträng, nummer eller datum. Detta hjälper till att säkerställa att all data i en viss kolumn har ett liknande format.

OBS: Även om det är lätt att förvirra rader och kolumner, kom bara ihåg att kolumner är vertikala (som kolumnerna som används i arkitektur), medan rader är horisontella, som textrader.

https://TechLib.com/definition/column

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Kolumn. Det förklarar i dataterminologi vad Column betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här kolumndefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.