Hem : Programvaruvillkor : Daemon Definition

daemon

Ordet "daemon" kommer faktiskt från det grekiska språket, vilket betyder en "inre eller åtföljande ande" (Oxford American Dictionary). Detta är ett passande namn, eftersom en datordemon är ett ständigt körande program som utlöser åtgärder när den får viss inmatning.

Till exempel spolar en skrivardemon information till en skrivare när en användare väljer att skriva ut ett dokument. En demon som körs på en e-postserver dirigerar inkommande e-post till lämpliga brevlådor. Webbservrar använder en "HTTPD" -demon som skickar data till användare när de öppnar webbsidor. Medan demoner först användes av Unix operativsystem har de också införlivats i Mac OS X, som är Unix-baserat.

https://TechLib.com/definition/daemon

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Daemon. Det förklarar i dataterminologi vad Daemon betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Daemon-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.