Hem : Hårdvaruvillkor : Bildskärmsdefinition

Övervaka

Termen "monitor" används ofta synonymt med "datorskärm" eller "display". Bildskärmen visar datorns användargränssnitt och öppna program, så att användaren kan interagera med datorn, vanligtvis med tangentbord och mus.

Äldre dataskärmar byggdes med katodstrålerör (CRT), vilket gjorde dem ganska tunga och fick dem att ta upp mycket skrivbord. De flesta moderna bildskärmar är byggda med LCD teknik och kallas vanligtvis platt skärm. Dessa tunna bildskärmar tar mycket mindre plats än de äldre CRT-skärmarna. Det betyder att personer med LCD-skärmar har mer skrivbordsutrymme att röra sig med pappersbuntar, pennor och andra föremål.

"Monitor" kan också användas som verb. En nätverksadministratör kan övervaka nätverkstrafik, vilket innebär att han tittar på trafiken för att se till att bandbredd användningen ligger inom en viss gräns och kontrollerar för att se vilka externa källor som kan försöka komma åt nätverket. Programvara kan övervaka systemets CPU prestanda såväl som ram och hårddisk användande.

Slutligen hänvisar skärmar också till högtalare som används för övervakning av ljud. Ljudtekniker använder vanligtvis "studiomonitorer" för att lyssna på inspelningar. Dessa avancerade högtalare gör det möjligt för ingenjörerna att mixa och behärska ljudspår exakt. Så en ljudmixer kan övervaka en inspelning visuellt med hjälp av en datorskärm, medan den övervakar ljudet med ljudskärmar samtidigt. Som du kan säga fungerar "monitor" som ett ganska mångsidigt ord.

https://TechLib.com/definition/monitor

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Monitor. Det förklarar i dataterminologi vad Monitor betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna bildskärmsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.