Hem : Hårdvaruvillkor : PS / 2 Definition

PS / 2

PS / 2 är en typ av port används av äldre datorer för anslutning inmatningsapparater såsom tangentbord och möss. Hamnen introducerades med IBMs Personal System / 2-dator 1987 (som förkortades "PS / 2"). Under de följande åren blev PS / 2-porten standardanslutningen för tangentbord och möss IBM-kompatibel datorer.

PS / 2-porten har sex stift och är ungefär cirkulär i form. Eftersom varje PS / 2-port är utformad för att acceptera en specifik ingång, tangentbordet och musanslutningarna är vanligtvis färgkodade. Till exempel är tangentbordsporten på datorns baksida ofta lila, medan musporten vanligtvis är grön. På samma sätt är kontakten på änden av tangentbordsladan lila och muskabelkontakten är grön. Detta gör det enkelt för alla användare att veta var de ska ansluta kablarna till datorn. Konceptet liknar de färgkodade sammansatta ljud- / videoanslutningarna på baksidan av en TV, som använder röda, vita och gula kontakter.

Medan PS / 2-porten hade en bra körning i nästan två decennier, använder de flesta tangentbord och möss nu USB kontakter. Till skillnad från PS / 2-portar kan USB-enheter anslutas till valfri USB-port eller till och med en USB-hubb och datorn bestämmer automatiskt vad enheten är. USB är också "hot swappable", vilket innebär att anslutningarna kan tas bort medan datorn körs. Om du tar bort en PS / 2-enhet medan datorn är på kan det orsaka skada på maskinvaran. Om du använder en PS / 2-enhet är det därför bäst att stänga av datorn innan du ansluter eller kopplar ur ett tangentbord eller en mus.

OBS: Termen "PS2" är också en vanlig förkortning för Sonys PlayStation 2-spelkonsol.

https://TechLib.com/definition/ps2

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av PS / 2. Det förklarar i dataterminologi vad PS / 2 betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna PS / 2-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.