Hem : Programvaruvillkor : Definition av CamelCase

Camelcase

camelCase är en namngivningskonvention där varje ord i ett sammansatt ord är verserat med undantag för det första ordet. programvara utvecklare använder ofta camelCase när du skriver källkod.

camelCase är användbart vid programmering eftersom elementnamn inte kan innehålla mellanslag. CamelCase-namngivningskonventionen gör sammansatta namn mer läsbara. Till exempel, myOneMethod är lättare att läsa än myonemethod.

Andra exempel på camelCase listas nedan:

  • newString;
  • getNewString ()
  • myVariableName;

Namnet camelCase (även "camel case" eller "dromedary case") kommer från puckeln på en kamel, som representeras av versaler i mitten av det sammansatta ordet. Ett camelCase-ord kan ha en eller flera versaler.

camelCase vs PascalCase

camelCase liknar PascalCase, som versalerar de första bokstäverna i alla ord i ett sammansatt ord, inklusive det första ordet. Till exempel, myFunction () i PascalCase skulle vara MyFunction (). Programmerare kan välja att använda endera typsnitt när du skriver källkod, eftersom det inte påverkar syntax. Medan varje utvecklare kan välja sin favoritstil, vissa programmeringsspråk har standardnamnkonventioner. Till exempel i javarekommenderas följande fall:

  • Klasser: PascalCase - klass VectorImage {}
  • Metoder: camelCase - drawImage ()
  • variabler: camelCase - sträng newImageName

OBS: PascalCase kallas ibland "UpperCamelCase", medan standard camelCase kan specificeras som "lowerCamelCase." Under de senaste åren har utvecklare gått bort från dessa villkor och använder istället PascalCase och camelCase.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av CamelCase. Det förklarar i dataterminologi vad CamelCase betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna CamelCase-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.