Hem : Programvaruvillkor : Definition av källkod

KÄLLKOD

Varje datorprogram är skrivet på ett programmeringsspråk, t.ex. java, C / C ++, eller Perl. Dessa program innehåller var som helst från några rader till miljoner rader med text, kallad källkod.

Källkod, ofta kallad "källan" till ett program, innehåller variabla deklarationer, instruktioner, funktioner, loopar och andra uttalanden som talar om för programmet hur det ska fungera. Programmerare kan också lägga till kommentarer till sin källkod som förklarar delar av koden. Dessa kommentarer hjälper andra programmerare att få åtminstone en uppfattning om vad källkoden gör utan att behöva timmar för att dechiffrera den. Kommentarer kan också vara till hjälp för den ursprungliga programmeraren om många månader eller år har gått sedan koden skrevs.

Korta program kallas skript kan köras direkt från källkoden med hjälp av en skriptmotor, till exempel ett VBScript eller PHP motor. De flesta stora program kräver dock att källkoden först kompileras, vilket översätter koden till ett språk som datorn kan förstå. När ändringar görs i källkoden för dessa program måste de kompletteras om för att ändringarna ska träda i kraft i programmet.

Små program kan bara använda en källkodfil, medan större program kan referera till hundratals eller till och med tusentals filer. Att ha flera källfiler hjälper till att organisera programmet i olika sektioner. Att ha en fil som innehåller varje variabel och funktion kan göra det svårt att hitta specifika delar av koden. Oavsett hur många källkodfiler som används för att skapa ett program, kommer du troligen inte att se några av de ursprungliga filerna på din dator. Detta beror på att de alla kombineras i en programfil, eller ansökan, när de sammanställs.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av källkoden. Det förklarar i dataterminologi vad källkod betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib ordlistan.

Alla definitioner på TechLib webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här källkodsdefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.