Hem : Programvaruvillkor : Kompilatordefinition

Kompilator

En kompilator är ett program som sammanställer program källkod filer till ett körbart program. Det ingår som en del av den integrerade utvecklingsmiljön IDE med de flesta programmeringsprogramvarupaket.

Kompilatorn tar källkodfiler som är skrivna på ett högnivåspråk, t.ex. C, GRUNDLÄGGANDE, eller javaoch sammanställer koden till ett lågnivåspråk, till exempel maskinkod eller monteringskod. Den här koden skapas för en specifik processortyp, till exempel och Intel Pentium eller PowerPC. Programmet kan sedan kännas igen av processorn och köras från operativsystem.

Efter att en kompilator har sammanställt källkodsfiler till ett program kan programmet inte ändras. Därför måste alla ändringar göras i källkoden och programmet måste kompileras om. Lyckligtvis kan de flesta moderna kompilatorer upptäcka vilka ändringar som gjordes och behöver bara kompilera om de modifierade filerna, vilket sparar programmerare mycket tid. Detta kan bidra till att minska programmerarens 100-timmars arbetsveckor före projektets deadlines till cirka 90 eller så.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Compiler. Det förklarar i dataterminologi vad Compiler betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna kompilerdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.