Hem : Programvaruvillkor : Winsock Definition

Winsock

Winsock. "Är det inte en av de rörliknande flaggorna som säger vilken väg vinden blåser?" Egentligen är det en "vindsocka", som först användes av flygpiloter för att berätta hur snabbt och i vilken riktning vinden blåste.

Winsock är faktiskt korta "Windows-uttag", vilket är filer som tillåter Windows-program att ansluta till Internet och andra datorer. Tekniskt sett är Winsock ett "Application Programming Interface (API)" som utvecklare använder för att göra sina program nätverksaktiverade. 16-bitarsapplikationer använder en fil som heter WINSOCK.DLL och 32-bitarsapplikationer använder en fil som heter WSOCK32.DLL. Båda dessa filer är bibliotek med nätverksfunktioner (baserat på TCP / IP), men de kan skilja sig från dator till dator, beroende på leverantör. Om du använder Windows använder du förmodligen Winsock regelbundet. Lyckligtvis, om du inte är en Windows-programmerare, behöver du inte förstå exakt hur det fungerar.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Winsock. Det förklarar i dataterminologi vad Winsock betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Winsock-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.