Hem : Tekniska termer : Wired Definition

Trådbunden

I dataterminologi används termen "kabelansluten" för att skilja mellan trådlös anslutningar och kablar. Medan trådlösa enheter kommunicerar över luft använder en trådbunden installation fysiska kablar för att överföra data mellan olika enheter och datorsystem.

En kabelansluten nät är en vanlig typ av kabelansluten konfiguration. De flesta trådbundna nätverk använder ethernet kablar för att överföra data mellan anslutna PC. I ett litet trådbundet nätverk, en singel router kan användas för att ansluta alla datorer. Större nätverk involverar ofta flera routrar eller switchar som ansluter till varandra. En av dessa enheter ansluts vanligtvis till en kabelmodem, T1 linje eller annan typ av internetanslutning som ger internetåtkomst till alla enheter som är anslutna till nätverket.

Wired kan hänvisa till perifer enheter också. Eftersom många tangentbord och möss nu är trådlösa används ofta "kabelansluten" för att beskriva inmatningsapparater som ansluter till en USB hamn. Kringutrustning som monitorer och externa hårddiskar använder också kablar, men de kallas sällan trådbundna enheter eftersom trådlösa alternativ i allmänhet inte är tillgängliga.

Medan många kringutrustning nu är trådlösa föredrar vissa användare fortfarande trådbundna enheter, eftersom de har några fördelar jämfört med sina trådlösa motsvarigheter. Till exempel är en Ethernet-anslutning inte benägen att signalstörningar kan sakta ner Wi-Fi anslutningar. Dessutom är trådbundna nätverksanslutningar ofta snabbare än trådlösa, vilket möjliggör snabbare dataöverföringshastigheter. Vissa användare föredrar också kabelanslutna kringutrustning eftersom de inte behöver byta batterier regelbundet. Spelare föredrar speciellt trådbundna tangentbord och möss eftersom de har lägre latens och kan vara bakgrundsbelyst tack vare USB-anslutningens ström.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Wired. Det förklarar i dataterminologi vad Wired betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib ordlistan.

Alla definitioner på TechLib webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här trådbundna definitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.