Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av arbetsstation

Arbetsstation

Det har sagts att en buss stannar vid en busstation och ett tåg stannar vid en järnvägsstation, så vad händer på en arbetsstation? Hm ...

Egentligen är en arbetsstation en plats där arbetet blir gjort. Det hänvisar till en dator (och ofta det omgivande området) som har konfigurerats för att utföra en viss uppsättning uppgifter, till exempel fotoredigering, ljudinspelning eller videoproduktion. Ett kontor kan ha flera arbetsstationer för olika ändamål, som kan tilldelas vissa anställda. Till exempel kan en arbetsstation användas för att skanna och importera bilder, medan en annan används för att redigera bilder.

Eftersom arbetsstationer ofta arbetar tillsammans som i exemplet ovan är de vanligt förekommande nätverksansluten tillsammans. Detta gör att de kan skicka filer fram och tillbaka över nätverket, vilket är viktigt för olika typer av medieproduktion. För att använda ett annat exempel kan en användare på en fotoredigeringsarbetsstation förbereda bilder som ska användas i ett videoklipp. När bilderna är klara kan han skicka dem till en annan användare på en videoredigeringsarbetsstation, där de införlivas i videon. När videon väl har sammanställts kan videofilen skickas till en annan användare på en ljudproduktionsarbetsstation där ljudspåret och andra ljudeffekter läggs till.

Medan arbetsstationer ofta är en del av ett nätverk kan de vara det fristående maskiner också. Även en hemdator kan vara en arbetsstation om den används för vissa typer av arbete. Så om du vill låta professionellt nästa gång du skickar ett e-postmeddelande till en vän från din hemdator kan du låta honom veta att du skickar det från din arbetsstation hemma.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Workstation. Det förklarar i dataterminologi vad Workstation betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna arbetsstationsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.