Hem > H > Hur Fungerar Spam?

Hur fungerar spam?

Skräppost eller spam är oönskade reklamutskick, bedrägeriförsök eller utskick av datorvirus via elektroniska medier, vanligast förekommande i e-post. Man skulle kunna säga att spam är motsvarigheten till direktreklam eller telefonförsäljare.

Läs mer

Dessutom, var kommer all skräppost ifrån?

Exakt hur mycket skräppost som dimper ner i svenskarnas e-postlådor vet ingen, men med ökat e-postanvändande ökar även spamskörden. En majoritet av skräpmejlen kommer från USA. I februari gick USA:s Federal Trade Commission, FTC, ut och lovade krafttag mot spammare. Man kan också fråga hur vet man att det är spam? Om ditt namn fattas i meddelandet och det står "Kära kund" istället så är det också förmodligen fejk eller åtminstone reklam. Företag du är kund hos vet vad du heter, inte bara din mailadress och om du inte är kund hos företaget kan du slänga mejlet direkt.

Vad är spam gjort av?

Spam (även burkskinka, presskinka) är konserverat pressat (dvs processat) kött tillverkat av Hormel sedan 1937. Vad händer om man öppnar spam? Öppnar du meddelandet så visar du således att din adress används av någon som läser mejlen, vilket resulterar i mer skräppost.

På motsvarande sätt, kan man blockera skräppost?

Blockera en avsändare eller skapa filter i Webbmailen

Istället för att bara radera skräppost kan du blockera avsändarna eller skapa filter för att se till att den inte hamnar i din inkorg igen. Om du blockerar en avsändare kommer all e-post som skickas från den här adressen att automatiskt hamna i mappen för skräppost.
Hur blir man av med spam? Gör så här i stället: Släng misstänkta mejl direkt utan att först öppna dem. Blockera avsändaren genom att ange i ditt e-postprogram att framtida mejl från den avsändaren ska gå direkt i skräppostmappen. Du kan också rapportera spam till din e-postoperatör.

Och därefter, hur får man skräppost till inkorg?

Markera meddelandet och klicka sedan på Ej skräp överst i meddelandefönstret. Eller dra bara meddelandet till inkorgen i sidofältet. För andra e-postklienter flyttar du meddelandet från skräppostmappen till inkorgen. Med hänsyn till detta, varför hamnar en del mail i skräppost?

Det finns inget säkert svar på den här frågan eftersom det finns många faktorer som kan bidra till att ett e-postmeddelande markeras som skräppost. Några möjliga orsaker är att man använder för många nyckelord för marknadsföring, skickar e-post till för många personer samtidigt eller har ett dåligt rykte som avsändare. Dessutom har vissa e-postleverantörer strängare skräppostfilter än andra, så även om ett e-postmeddelande tekniskt sett inte är skräppost kan det ändå hamna i en mottagares skräppostmapp.

Dessutom, får mail från okända?

De flesta e-postleverantörer har ett skräppostfilter som hjälper till att skydda användare från oönskad eller skadlig e-post. Ibland kan dock e-postmeddelanden från främlingar komma igenom filtret. Om du är orolig för ett e-postmeddelande från en främling kan du rapportera det som skräppost till din e-postleverantör. Du kan också radera e-postmeddelandet utan att öppna det.

By Peyton Maslowsky

Hur skriver man en titel i en text? :: Hur kan socioekonomiska faktorer leda till brottslighet?
Användbara länkar