Hem > V > Vad Är Försäljning Och Service?

Vad är försäljning och service?

Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) passar dig som är intresserad av handel, försäljning, marknadsföring eller varuhantering samt hur man startar eget. Du läser bland annat entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation.

Läs mer

Vad läser man för ämnen i ekonomi?

Ekonomiprogrammet har två inriktningar. Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag. Vad heter handelsprogrammet? Från och med höstterminen 2022 byter handels- och administrationsprogrammet namn till försäljnings- och serviceprogrammet.

Vilka gymnasium har handel och administration?

På Försäljnings- och serviceprogrammet på Angeredsgymnasiet kan du lära dig mer om ämnen som entreprenörskap, försäljning och handel. Folk frågar också vilka ämnen läser man på hotell och turism? Ottilia / hotell och turismprogrammet

Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation, ledning och ekonomi samt om människors behov, traditioner och förväntningar på service.

Vad krävs för att jobba som butiksbiträde?

Det är viktigt att vara lyhörd och kunna svara på kundernas frågor om olika varor, samt att kunna ge kunden råd om skötsel. Kunskap om varorna är viktig. I vissa butiker sköter butiksbiträdet enklare expediering, men i andra butiker krävs omfattande specialkunskaper, t. ex järn-, dator- och guldsmedsaffärer. Hur mycket tjänar man som butikssäljare? 30 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Och därefter, vem passar som säljare?

3. Du bryr dig om dina kunder. Om du verkligen vill lyckas som säljare måste du genuint bry dig om och vilja hjälpa dina kunder. När du ser, hör och känner kunderna så skapar du dig en bättre förståelse för vad kunderna behöver. Med tanke på detta, har man språk på handel?

Svaret på denna fråga beror på det specifika språket i fråga. Men om vi talar om ett allmänt handelsavtal finns det vanligtvis klausuler som beskriver vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet när det gäller handel. Det kan handla om restriktioner för vissa typer av produkter, kvoter eller andra villkor.

Vad finns det för linjer på gymnasiet?

Linjerna i gymnasiet är de olika utbildningsvägar som eleverna kan välja att gå. De vanligaste linjerna är den akademiska linjen, som leder till universitet, och den yrkesinriktade linjen, som leder till en handels- eller teknisk skola. Det finns också linjer för elever som vill satsa på en militär karriär eller som behöver extra stöd i sina studier.

By Faust Deonarine

Kan någon annan använda mitt personnummer? :: Vad är ex klassad mobiltelefon?
Användbara länkar