Hem : Bits och Bytes : Enum Definition

Enum

Enum, förkortning för "enumerated", är en data typ som består av fördefinierade värden. A konstant or variabel definierat som enum kan lagra ett av värdena som anges i enumdeklarationen.

Enum används i båda källkod och databas tabeller. Till exempel kan ett enum som lagrar flera färger deklareras i C# enligt följande:

enum Färg {vit, röd, grön, blå, svart};

En kolumn i en MySQL databas bord kan definieras enligt nedan:

Färg ENUM ('vit', 'röd', 'grön', 'blå', 'svart')

En variabel eller ett databasvärde definierat som Färg kan tilldelas någon av de fem färgerna som anges i enumdeklarationerna ovan. Om det tilldelas något annat värde förutom en av de fem färgerna ovan, förblir det odefinierat och kan orsaka ett fel beroende på sammanhanget. Enumvariabler får också bara innehålla ett värde. Om en variabel kan behöva lagra ett eller flera fördefinierade värden, bör den definieras som en Godkänn istället.

Enum ger ett mycket strukturerat sätt att lagra data eftersom de bara kan lagra ett fördefinierat värde. Även om detta hjälper till att säkerställa dataintegritet, begränsar det också deras flexibilitet. Därför är enumvariabler mest lämpliga för lagring av diskreta data som bara kan vara ett av få möjliga värden. Exempel inkluderar färger, storlekar, kategorier, månader och veckodagar. Variabler som innehåller mer varierad data, såsom namn och platser, bör definieras som strängar.

https://TechLib.com/definition/enum

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Enum. Det förklarar i dataterminologi vad Enum betyder och är en av många dataterm i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Enum-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.