Hem : Bits och Bytes : Definition av kilobyte

kilobyte

En kilobyte är 103 eller 1,000 byte.

Kilobyten (förkortad "K" eller "KB") är den minsta måttenheten större än en byte. Det föregår megabyte, som innehåller 1,000,000 1,000 XNUMX byte. Medan en kilobyte är tekniskt XNUMX XNUMX byte används ofta kilobyte synonymt med kibibytes, som innehåller 1,024 XNUMX byte.

Kilobytes används oftast för att mäta storleken på små filer. Till exempel, a oformatterad text dokumentet kan innehålla 10 kB datum och skulle därför ha en filstorlek på 10 kilobyte. Liten webbplatsgrafik är ofta mellan 5 KB och 100 KB i storlek. Medan vissa filer innehåller mindre än 4 kB data, är moderna filsystem som NTFS (Windows) och HFS + (Mac) har en kluster storlek 4 KB. Därför tar enskilda filer vanligtvis minst fyra kilobyte diskutrymme.

OBS: Visa en lista över alla måttenheter används för att mäta datalagring.

https://TechLib.com/definition/kilobyte

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Kilobyte. Det förklarar i dataterminologi vad Kilobyte betyder och är ett av många datortermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Kilobyte-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.