Hem : Hårdvaruvillkor : Mirrored Volume Definition

Speglad volym

En speglad volym är en hårddisk eller annan form av lagringsmedia som lagrar en exakt kopia av data från en annan volym. Den används för feltolerans, vilket innebär att speglad volym fungerar som en reservenhet om den primära enheten misslyckas.

Företag och organisationer som lagrar viktig information "speglar" vanligtvis data på en annan enhet. Att använda en speglad volym minskar chansen att förlora data exponentiellt. Till exempel, om oddsen för att en hårddisk går dåligt är 1 av 200, är ​​oddsen för två enheter som går dåligt samtidigt 1 av 40,000 XNUMX.

Speglingsdata kan göras med hjälp av olika säkerhetskopieringsprogram eller kan aktiveras inom operativsystem som stöder skivspegling. Medan en speglad volym hjälper till att hålla data säkra, saktar det också dataöverföringar eftersom data alltid måste skrivas två gånger. Det kostar också mer, eftersom spegling av data kräver dubbelt så mycket disklagring än vad som annars skulle krävas. Men kostnaden för en extra hårddisk är vanligtvis värt säkerheten för att säkerhetskopiera viktiga data.

Spegling kan också kallas "duplexing" eller RAID 1.

https://TechLib.com/definition/mirroredvolume

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Mirrored Volume. Det förklarar i dataterminologi vad Mirrored Volume betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Mirrored Volume-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.