Hem : Hårdvaruvillkor : Volymdefinition

Volym

Ordet "volym" har flera olika betydelser. Den vanligaste definitionen är storleken eller intensiteten för ett visst ljud. Volym kan också referera till hur mycket utrymme ett tredimensionellt objekt tar upp. Men i det alltid tvetydiga området för datorer kan ordvolymen också hänvisa till en specifik datalagringsenhet.

Några exempel på volymer inkluderar hårddiskar, dvd enheter och flashminne enheter, till exempel USB-nyckelringar. Din dator känner igen alla dessa datalagringsenheter som volymer. Det enda kravet är att varje volym har en filsystem som datorn kan känna igen. Filsystemet berättar för datorn hur mappar och filer är organiserade på volymen.

På en Macintosh visas alla volymer som är anslutna till datorn (antingen direkt eller via en nätverksanslutning) på skrivbordet. Till exempel kommer en hårddisk att ha en hårddiskikon och en CD-skiva på en CD-ikon. I Windows hittar du en lista över alla tillgängliga volymer när du öppnar "Den här datorn". Om en volym är ansluten men inte visas på skärmen kan du ofta använda ett skivverktygsprogram för att "montera" volymen så att datorn kan kommunicera med den.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av volym. Det förklarar i dataterminologi vad Volym betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna volymdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.