Hem : Tekniska termer : Högerklick Definition

Högerklicka

Mest dator möss har minst två musknappar. När du trycker på vänster kallas det ett vänsterklick. När du trycker på den till höger kallas det ett högerklick. Som standard är den vänstra knappen huvudmusknappen och används för vanliga uppgifter som att välja objekt och dubbelklicka.

Höger musknapp används ofta för att öppna kontextuella menyer, som är popup-menyer som ändras beroende på var du klickar. Om du till exempel högerklickar på skrivbordet kan det hända att en meny dyker upp som innehåller "Ändra visningsalternativ" och "Ändra skrivbordsbakgrund." Om du högerklickar på en mapp kan menyn innehålla alternativ som "Öppna" och "Egenskaper". Vissa program, till exempel videospel, kan använda högerklick för att utföra andra funktioner, som att skjuta ett sekundärt vapen i en förstapersonsskjutare. De flesta program använder dock högerklick för att öppna kontextuella menyer.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av högerklick. Det förklarar i dataterminologi vad Right Click betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna högerklickdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.