Hem : Programvaruvillkor : Definition av favoriter

Favoriter

Medan de flesta webbläsare lagra sparade webbsidor som bokmärken, Internet Explorer sparar dem som favoriter. Till exempel när du sparar en webbsida i Firefox lagras den som ett bokmärke. När du sparar en i Internet Explorer lagras den som en favorit. Av denna anledning används ofta termerna "bokmärken" och "favoriter" synonymt.

Favoriter används också i andra tillämpningar förutom webbläsare. Till exempel innehåller mediaspelare ofta en favoritlista, som gör det möjligt för användare att lagra referenser till favoritljud- och videofiler på en enda plats. Medieredigeringsprogram innehåller ofta en favoritpanel som innehåller länkar till filer som kan importeras till projekt. Mac OS X har en "Favoriter" -mapp där användare kan lagra alias för filer och mappar som ofta används. Windows 7 har också en "Favorites" -mapp som används för att lagra både favoritsidor och favoritfiler.

Du kan ofta identifiera en favoritmapp med en stjärna eller ett hjärta ikon. I de flesta applikationer kan du helt enkelt dra objekt till mappen Favoriter för att lägga till dem i dina favoriter. Medan "favoriter" kan hänvisa till en mängd olika objekt, är syftet med en favoritmapp alltid att ge enkel åtkomst till ofta använda objekt.

https://TechLib.com/definition/favorites

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av favoriter. Det förklarar i dataterminologi vad Favoriter betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna favoritdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.