Hem : Programvaruvillkor : Importdefinition

Importera

Importera är ett kommando som vanligtvis finns i programmets Arkiv-meny (Arkiv → Importera ...). Som standard Arkiv → Öppna ... kommando, Import används för att öppna filer, men det tjänar ett mer specifikt syfte. Istället för att öppna vanliga filtyper används Import ofta för att importera delar av filer, programinställningar, plug-inseller andra okonventionella filformat.

Inte alla tillämpningar inkludera ett importalternativ, eftersom kommandot "Öppna ..." ofta är tillräckligt. Istället finns kommandot Importera bara i program som kräver ett sätt att importera unika typer av datum. Till exempel innehåller Adobe Photoshop ett importkommando som låter användare importera ramar från en videofil som lager i ett bilddokument. Intuit Quicken innehåller en importfunktion som låter användare importera data från .QIF dokument eller ladda ner information direkt från webben. Mest webbläsare inkluderar också ett importalternativ som tillåter användare att importera sparade bokmärken och andra inställningar.

Medan Import-kommandot kan tjäna ett antal olika syften är dess huvudsakliga funktion att importera filtyper som inte kan öppnas med standardkommandot "Öppna ...". Därför, om du vill importera okonventionella datatyper till en applikation, kommer Arkiv → Importera ... kommando kan vara din bästa insats.

Många program innehåller också en Exportera kommando, som används för att spara data i ett specifikt format.

https://TechLib.com/definition/import

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Import. Det förklarar i dataterminologi vad Import betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här importdefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.