Hem : Hårdvaruvillkor : Southbridge Definition

Southbridge

Southbridge är en chip som ansluter till norra bron till andra komponenter inuti datorn, inklusive hårddiskar, nätverkskopplingar, USB och Firewire enheter, systemklockan och standarden PCI kort. Southbridge skickar och tar emot data från processorn via Northbridge-chipet, som är anslutet direkt till datorns Processorn.

Eftersom Southbridge inte är ansluten direkt till CPU, det behöver inte springa lika snabbt som Northbridge-chipet. Det bearbetar dock data från fler komponenter, så det måste kunna multitaskas bra. På Intel-system kallas även Southbridge I / O Controller Hub, eftersom den styr in- och utdataenheterna.

https://TechLib.com/definition/southbridge

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Southbridge. Det förklarar i dataterminologi vad Southbridge betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordboken.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Southbridge-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.