Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av digital kamera

Digitalkamera

En digitalkamera liknar en traditionell filmbaserad kamera, men den tar bilder digitalt. När du tar en bild med en digitalkamera spelas bilden in av en sensor som kallas en "laddad kopplad enhet" eller CCD-. Istället för att spara bilden på analoga filma som traditionella kameror, digitala kameror sparar foton i digitala minne. Vissa digitalkameror har inbyggt minne, men de flesta använder ett SD or Compact flash kort.

Digitalkameror har flera fördelar jämfört med sina analoga motsvarigheter. Medan filmrullar vanligtvis rymmer cirka 24 bilder, har minneskort kapacitet att lagra flera hundra eller till och med flera tusen bilder på ett kort. Därför kan fotografer vara mycket mer liberala i de bilder de tar. Eftersom bilderna fångas digitalt kan oönskade bilder göras raderade direkt på kameran. De flesta digitalkameror innehåller också en liten LCD skärm som visar en liveförhandsgranskning av bilden, vilket gör det lättare att ta den perfekta bilden. Dessa kameror innehåller vanligtvis ett alternativ för att spela in video också.

Tidigare skulle människor behöva släppa av sin film på en fotobearbetningsplats för att få sina bilder utvecklade. Med digitalkameror kan du helt enkelt importera bilderna till din dator via en USB kabel. När de digitala bilderna har importerats kan du publicera dem online eller skicka dem via e-post till vänner. Du kan också redigera dem med fotoredigeringsprogram. Om du vill skriva ut hårda kopior av dina foton kan du använda en hemskrivare eller en online-utskriftstjänst.

Digitalkameror har stor storlek i kvalitet. I den låga änden finns bärbara elektroniska enheter som mobiltelefoner och iPods som har inbyggda digitalkameror. I mitten av intervallet är är fristående peka och skjut kameror som har ytterligare funktioner och bildtagningslägen. I den höga änden finns digitala SLR-kameror (single lens reflex), som stöder utbytbara linser. Dessa kameror används av fotografer och tar höga bilder upplösning bilder med exakt färg.

Medan tidiga digitalkameror inte presterade lika bra som deras filmbaserade motsvarigheter, kan moderna digitalkameror nu ta bilder av ännu högre kvalitet. Dagens pek-och-skjutkameror har nu upplösningar som överstiger 10 megapixlar, vilket gör att de kan fånga kristallklara bilder. De fokuserar och tar också bilder mycket snabbare än tidigare, vilket ger dem lyhördheten för analoga kameror. Dessa förbättringar, tillsammans med de många fördelarna med digital fotografering, är anledningen till att nästan alla fotografer har blivit digitala.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av digitalkamera. Det förklarar i dataterminologi vad digitalkamera betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här digitala kameradefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.