Hem : Programvaruvillkor : Definition av digital tillgång

Digital tillgång

En digital tillgång är en digital enhet som ägs av en individ eller ett företag. Exempel är digitala foton, videor och låtar. Dessa tillgångar är inte konkreta, vilket innebär att de inte har någon fysisk närvaro. Istället är de det filer som bor på lagringsenhet, till exempel en lokal dator eller en molnbaserade lagringsnätverk.

Termen "digital tillgång" tillskriver en digital fil lagligt ägande och värde. Till exempel om du betalar $ 1.29 för att ladda ner en låt från iTunes blir det en digital tillgång eftersom du äger låten. Alla stockfoton du köper är digitala tillgångar eftersom du äger användnings rättigheterna. När du köper en programvara ansökan blir det en digital tillgång eftersom du äger en licens för att använda programvaran.

"Digital tillgång" är också viktigt när det gäller upphovsrätt lag. Medan du äger en låt eller video som du köper nätet, förläggaren eller artisten äger fortfarande upphovsrätten till innehållet. Det betyder att du inte kan kopiera, distribuera eller sälja det digitala innehållet. På samma sätt äger du upphovsrätten till bilder som du tar med dig digitalkamera eller smartphone.

Digitala tillgångar och DMCA

Till skillnad från materiella tillgångar är digitala tillgångar enkla att kopiera och dela. Därför är det viktigt att tilldela lagliga rättigheter till digitala data. USA: regering godkände Digital Millennium Copyright Act (DMCA) 1998, som hjälper till att skydda digitala data och immateriella rättigheter. Det kriminaliserar obehörig spridning av upphovsrättsskyddat digitalt innehåll. Det kräver också att individer och företag slutar publicera eller dela digitala data när de har informerats om upphovsrättsintrång. Denna lag har hjälpt till att skydda digitalt medium och unikt innehåll på webben.

OBS: Eftersom digitala data sparas i en binär format är digitala tillgångar helt enkelt enor och nollor sparade på en lagringsenhet. Detta kan verka trivialt, men miljoner eller miljarder enor och nollor kan användas för att lagra alla typer av digitalt innehåll, inklusive källkod, dokument, bilder, videor, webbsidor och applikationer. Dessa är alla digitala tillgångar som är lagligt skyddade av amerikansk och internationell upphovsrättslag.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Digital Asset. Det förklarar i dataterminologi vad Digital Asset betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib ordlistan.

Alla definitioner på TechLib webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna definition av digital tillgång är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.