Hem : Programvaruvillkor : Dokumentdefinition

Dokument

Ett datordokument är ett fil skapad av en programvara ansökan. Medan termen "dokument" ursprungligen hänvisade specifikt till ordbehandlare dokument används det nu för att referera till alla typer av sparade filer. Därför kan dokument innehålla text, bilder, ljud, video och andra typer av data.

Ett dokument representeras av både en ikon och en filnamn. Ikonen ger en visuell representation av filtyp, medan filnamnet ger ett unikt namn för filen. De flesta dokumentfilnamn innehåller också en filtillägg, som definierar dokumentets filtyp. Till exempel kan ett Microsoft Word-dokument ha en . Docx filtillägg, medan ett Photoshop-dokument kan ha en .PSD filtillägg.

Många program kan du skapa ett nytt dokument genom att välja Arkiv → Ny från menyraden. Du kan sedan redigera dokumentet och välja Arkiv → Spara för att spara filen till din hårddisk. Om du vill skapa en kopia av dokumentet tillåter de flesta program att välja Arkiv → Spara som ... för att spara dokumentet med ett annat filnamn. När du har sparat ett dokument kan du öppna det senare dubbelklicka filen eller genom att välja Arkiv → Öppna ... inom tillhörande program.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av dokument. Det förklarar i dataterminologi vad Document betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna dokumentdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.