Hem : Tekniska termer : Hertz Definition

Hertz

Hertz (förkortat: Hz) är den standardmåttenhet som används för mätning frekvens. Eftersom frekvensen mäts i cykler per sekund, motsvarar en hertz en cykel per sekund.

Hertz används ofta för att mäta vågfrekvenser, såsom ljudvågor, ljusvågor och radiovågor. Till exempel kan det genomsnittliga mänskliga örat upptäcka ljudvågor mellan 20 och 20,000 20 Hz. Ljudvågor nära 5,000 Hz har en låg tonhöjd och kallas "bas" -frekvenser. Ljudvågor över XNUMX Hz har en hög tonhöjd och kallas "diskant" frekvenser.

Medan hertz kan användas för att mäta vågfrekvenser, används det också för att mäta datorns hastighet processorer. Till exempel var och en CPU värderas till en specifik klockfrekvens. Detta nummer indikerar hur många instruktionscykler processorn kan utföra varje sekund. Eftersom moderna processorer kan utföra miljontals eller till och med miljarder instruktioner per sekund mäts klockhastigheter vanligtvis in megahertz or gigahertz.

Abbeviation: Hz

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Hertz. Det förklarar i dataterminologi vad Hertz betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Hertz-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.